mandag 2. desember 2019

Dirtnap Stories

I serien "personer man skulle ønske hadde skrevet en julesang", er turen kommet til Lee Hazlewood. Han skrev mye og innen mange genre. I alle fall i begynnelsen av karrieren virket han langt fra uvillig til  å skrive innen den genren som var populær i øyeblikket. Da han for eksempel prøvde seg på den instrumentale surfmusikken, laget han i alle fall to klassikere i en håndvending: "Movin" og "Baja".

Men jeg har aldri funnet noen julelåter i hans produksjon. Man skulle tro at han kanskje ville være involvert på "The Sinatra Family Wish You A Merry Christmas" fra 1969, men nei, der er ingen spor etter ham på platen. Først på samlingen av demoinnspillinger utgitt i 2002, "For Every Solution There Is A Problem", finnes det noe som med litt godvilje kan kalles en julesang. "Dirtnap Stories" er åpningssporet på platen, og det har et refreng som går slik:

And I said how does it feel
Like all God's promises are broken
It's like dying on Christmas Day
Before all gifts are open

Sterke ord i en sang med mange dødsreferanser. "Dirtnap" er stedet der man finner sin siste hvile. Lee sa selv at han skrev den mens han han ventet ved svømmebassenget på at hans barnebarn skulle komme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar