lørdag 11. desember 2021

Kruttsterk jul

Alle kjenner Brenda Lees “Rocking Around The Christmas Tree”. Den er spilt ihjel for lengst, men det er likevel en festlig låt, med en sugende saxsolo og gitarlyd som minner om den oppfinnsomme orkesterlederen Esquivel. Lyttere med enda mer innsikt vil også kjenne til hennes “I´m gonna lasso Santa Claus”, og hvis du er enda mer diehard har du muligens "Papa Noël" som favoritt. Brendas "Christmas Will Be Just Another Lonely Day” fikk en ekstra dimensjon forrige jul. Men det finnes mer. 

Brenda Lee ga ut et julealbum, "Merry Christmas from Brenda Lee", i 1964, og i tillegg finnes det en del singler. Det meste (kanskje alt?) ble samlet på en utgivelse fra Decca for noen år siden. I dag, 11. desember, fyller hun 77 år. Selv om det er de uptempo julelåtene hun er mest kjent for, er det balladene som skal trekkes frem her. Først "This Time of the Year":


Little Miss Dynamite ble hun kalt. Jeg vet ikke om det er et kallenavn som er ok å bruke i vår tid, men dekkende er det i alle fall. Brenda Lee høres ut som hun er eksplosiv, men likevel har kontroll over sine utbrudd. Her er enda en av balladene til Brenda Lee, "Strawberry Snow": 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar