1. "Away in a manger" sang vi på skolen, omtrent på samme melodi som Emmylou Harris synger den. Men når Willie Nelson og andre synger den, bruker de en litt annen melodi. Hvorfor det?
1a) De vil ha en bit av låtskriverinntektene. 1b) I USA trodde man at dette var en tysk julesang, derfor endret de til en skotsk folkemelodi under 1. verdenskrig. 1c) Melodien har endret seg på vandring fra person til person.
2. "Do You Know How Christmas Trees Are Grown?", sunget av danske Nina og med tekst av Hal David, er fra hvilken James Bond-film?
2a) On Her Majesty's Secret Service 2b) For Your Eyes Only 2c) From Russia With Love
2a) On Her Majesty's Secret Service 2b) For Your Eyes Only 2c) From Russia With Love
3. En plate med en julehilsen fra en norsk industrimagnat til hans forretningsforbindelser er ettertraktet i enkelte kretser. Hvem står bak?
3a) Stein Erik Hagen 3b) Stabbur-Nilsen 3c) Kjetting-Jan
3a) Stein Erik Hagen 3b) Stabbur-Nilsen 3c) Kjetting-Jan
4. "All alone on Christmas" fra Home Alone 2 ble en liten hit for Darlene Love. Hvem skrev låten?
4a) Little Steven 4b) Nils Lofgren 4c) Bruce Springsteen
4a) Little Steven 4b) Nils Lofgren 4c) Bruce Springsteen
5. Alle kjenner John Lennons "Happy Xmas (War Is Over)". Men hva heter den flotte b-siden på singlen som Yoko Ono synger?
5a) Jingle Bells for Peace 5b) Listen, The Snow Is Falling 5c) Christmas is Cancelled
5a) Jingle Bells for Peace 5b) Listen, The Snow Is Falling 5c) Christmas is Cancelled
6. Irske Dana er mest kjent for seieren i Melodi Grand Prix og for sin tid i Europaparlamentet. Hva het julehiten hennes fra 1975?
6a) It's gonna be a cold cold christmas 6b) Christmas in Kilkenny 6c) Halleluja, it's Christmas
6a) It's gonna be a cold cold christmas 6b) Christmas in Kilkenny 6c) Halleluja, it's Christmas
7. DJ'en Chris Hill fikk en slitsom novelty hit i Storbritannia med "Renta Santa". Året etter gjentok han suksessen med "Bionic Santa", men på 3. forsøk satte platekjøperne foten ned. Hva het den siste varianten?
7a) Fotball Santa 7b) Pina Colada Santa 7c) Disco Santa
7a) Fotball Santa 7b) Pina Colada Santa 7c) Disco Santa
8. Countrysangeren Ferlin Husky advarte i en sang mot å glemme julens sanne budskap. Hva heter den?
8a) Christmas is holy 8b) Drinking and Driving 8c) Falling on your feet
8a) Christmas is holy 8b) Drinking and Driving 8c) Falling on your feet
9. En brisen 80-tallsstjerne ble snikfilmet på undergrunnen i London mens hun sang julesanger på vei hjem fra byen. Året etter ga hun et jul/vinteralbum. Hvem?
9a) Sinitta 9b) Alison Moyet 9c) Kim Wilde
9a) Sinitta 9b) Alison Moyet 9c) Kim Wilde
10. Hva kalte XTC seg da de ga ut "Thanks For Christmas" i 1983?
a) The Three Wise Men b) The Unholy Three c) Three Cool Cats
11. Ifølge øyenvitneskildringer var det en spesiell juleplate som fikk Sid Vicious til å ta til tårene. Av hvilken artist?
a) Jim Reeves b) Elvis Presley c) Bing Crosby
a) Jim Reeves b) Elvis Presley c) Bing Crosby
12. I 2007 kom albumet «Atlas Eets Christmas». Artisten var angivelig en kvinnelig irakisk pianist og sanger, Imagene Peise, og innspilt på 1970-tallet. Hvilket band sto bak?
a) Flaming Lips b) The Fall c) LCD Soundsystem
13. Hva heter b-siden på Paul McCartneys "Wonderful Christmastime?
a) Rudolph The Red-Nosed Reggae b) All I Want For Christmas is a Spliff c) Christmas Calypso
a) Flaming Lips b) The Fall c) LCD Soundsystem
13. Hva heter b-siden på Paul McCartneys "Wonderful Christmastime?
a) Rudolph The Red-Nosed Reggae b) All I Want For Christmas is a Spliff c) Christmas Calypso
14. En desemberdag i 1984 satt Tipper Gore og familien og laget julepynt mens de hørte på en plate som fikk dem til å kveppe av seksuelle referanser. Hvilket album hørte de på, og som fikk Tipper til å starte et korstog mot "explicit lyrics" sammen med andre Washington-fruer?
a) Sylvester "Rock the Box" b) Prince " Purple Rain" c) Frank Zappa "Thing-Fish"
a) Sylvester "Rock the Box" b) Prince " Purple Rain" c) Frank Zappa "Thing-Fish"
15. Hva het serien med juleplater til inntekt for Paralympics?
a) A Very Special Christmas b) Christmas Relief c) Christmas For All
16. Phil Spectors juleplate ble aldri noen stor suksess året den ble gitt ut. Hva er den vanlige forklaringen på det?
a) Den ble forsinket fra platepresseriet b) Plateselskapet nektet å promotere platen fordi Spector ødela inngangspartiet med skytevåpen c) Etter drapet på Kennedy var det ikke stemning for julemusikk
------
Svar:
1. b)
2. a)
3. b)
4 a)
5 b)
6 a)
7 c)
8 a)
9 c)
10. a)
11. a)
12. a)
13. a)
13. a)
14. b)
15. a)
16 c)
15. a)
16 c)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar