mandag 11. desember 2023

Topp 5 fra Snowflakes Christmas Singles Club

I ti år har nederlandske Snowflakes Christmas Singles Club gledet verden med sine årlige julesingler, som oftest tre i tallet. Til sammen er det blitt 31 singler. På a-siden har de utvalgte artistene fremført en egenskrevet julelåt, på den andre siden har de spilt en coverlåt med samme tema. I år ble denne juletradisjonen brutt. Den er dypt savnet, og forhåpentlig tas den opp igjen neste år. 

I mellomtiden er det på tide å gjøre opp status. Her følger en topp fem, helst burde det vært en topp ti. Bare noen heavy metal-utgivelser har vært utenfor mine smakspreferanser. Noen av disse singlene er fortsatt å få kjøpt, men de fleste er utsolgt.

1. Green Seagull: God Rest Ye Merry Gentlemen
A-siden "First Snow of Winter" er vakker, men her velger jeg Green Seagulls energiske versjon av "God Rest Ye Merry Gentlemen" fra 2018. En gang spilte jeg den som jule-dj hos Big Dipper, og da kom flere bort og spurte om artisten, og om platen var til salgs i butikken.

2. The Limiñanas med Pascal Comelade: Silent Night
Denne singelen kom ut i 2017, og er et samarbeid mellom den franske duoen og landsmannen Pascal Comelade, som har en forkjærlighet for lekeinstrumenter. A-siden er også glimrende, men det er b-siden, en versjon av "Silent Night", som er favoritten. Komposisjonen er over 200 år gammel, og The Limiñanas og Pascal Comelade viser at det fortsatt kan gjøres noe nytt med den:


3. The Garlands: Christmas Song
Svenske The Garlands ga ut den uimotståelige "Christmas Song" i den første runden av singler fra Snowflakes i 2013. B-siden er en flott versjon av "I Don’t Intend To Spend Christmas Without You", som låtskriver Margo Guryan også var meget fornøyd med.


4. Superbravo: La Nuit
Franske band er gjengangere i denne plateserien, og de skuffer sjelden. "La Nuit" er en uforlignelig skildring av julekvelden fra 2019. 


5. The Shacks: Gotta Be Christmas
Omikron-julen 2021 ble en del bedre av The Shacks og deres egen komposisjon "Gotta Be Christmas". New York-duoen får i et stykke drømmepop en plutselig epifani idet alle tegn rundt dem peker på at det er blitt jul:




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar