lørdag 20. desember 2014

Luke 20

Jeg har skrevet om fanklubbplatene til The Beatles, og vi har vært gjennom juleplatene de respektive medlemmene gjorde som soloartister. Gjenstår det noe da? Vi skal nok få åpnet en luke til med en viss Beatles-relevans. Mae West kjenner de fleste for hennes sitatvennlige replikker, snarere enn for filmene de stammer fra. Hun var aktiv langt inn i alderdommen, og i 1966 ga hun ut en juleplate.

I tillegg til låter med titler som "Put the Loot in the Boot, Santa", valgt hun å ta med en låt av The Beatles, "With Love From Me To You", muligens fordi det hørtes ut som et til/fra-kort. Var det denne versjonen som gjorde at hun året etter ble avbildet på "Sergeant Pepper"-coveret? Dessverre finner jeg ikke denne låten på youtube, men spiller i stedet en annen av låtene fra platen, der Mae West har fått noen musikere til å backe henne med tidstypisk "jingle jangle"-sound.


I 1966 gjorde hun også en versjon av "Day Tripper" på albumet "Way Out West", der hun poserte på coveret med en gjeng som kunne minne om The Fab Four.

The Fab Four er også navnet på et tribute-band som er å finne på samlealbumet "Little Steven's Underground Garage Presents Christmas A Go-Go". Her gjør de "Glade Jul" i et arrangement som er bygget på "Norwegian Wood". Ja, hvorfor ikke?







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar