tirsdag 9. desember 2014

Luke 9

Jeg fortsetter der jeg slapp i går: Artister jeg skulle ønske hadde gitt ut en skikkelig juleplate, selv om de egentlig har streifet borti genren allerede. Først en rettelse: I dag fant jeg ut at Eric Matthews muligens har gitt ut en fullblods julesang på plate. På promoplaten "Sub Pop's Holiday Sound Spectacular" gjør han sin egenskrevne låt "I Wish You Heaven". Om det virkelig er en julesang Mathews bidrar med her, finner jeg forhåpentligvis ut av i løpet av desember. Add to cart!

The B-52's ville på mange måter vært det perfekte bandet til å gi ut et julealbum. De kunne taklet melankolien ved julen, samtidig som bandet er velegnet til å skildre de mange kitschy elementene ved høytiden. Bandets mannlige vokalist, Fred Schneider, har tross alt sagt at sprø julesanger var en stor inspirasjon for ham i begynnelsen av karrieren, i tillegg til Motown. Og det er nettopp Schneider som er det nærmeste vi kommer en juleplate fra bandet. I 2010 ga han ut albumet "Destination Christmas" sammen med sideprosjektet sitt, The Superions:

The Superions - Santa's Disco



Randy Newman har skrevet to låter som kan knyttes til julen, men jeg savner låten der han med alt sitt talent for satire setter julefeiringen grundig på plass. Ikke at det er noe å utsette på hans to bidrag til genren. "Snow" er riktignok en sang mer om årstiden enn om julehøytiden, men hvem klarer å tenke på det når de hører Claudine Longets hviskende versjon:

Snow

På albumet "Trouble in Paradise (1983) heter spor to "Christmas in Cape Town". Den tradisjonelle julestemningen er totalt fraværende her, men man får en ekkel følelse av å være til stede i Cape Town en jul i apartheidregimets siste tiår. Her er en liveversjon der bildet ikke er perfekt, men man slipper noen av studiomafiaens eksesser på albumversjonen.

Christmas in Cape Town 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar