fredag 4. desember 2015

Luke 4

Det må ha vært tungt å sette på en av juleplatene til Elvis i desember 1977. Sanger som "Blue Christmas" må ha vært uendelig mye sårere enn vanlig siden sangeren døde fire måneder tidligere.

Elvis-fans som virkelige ville gå inn i sorgen høsten 1977, hadde mange muligheter. Den doble samleplaten"To Elvis With Love" er fylt opp med låter om Elvis − de fleste utgitt samme høst han døde. Blant disse er det fire julesanger.



Mesteparten av disse har et temmelig amatørmessig preg, ikke ulikt fenomenet song-poems.  Det var nok vikarierende motiver for å gi ut disse platene, men Paul White klarer i alle fall å høres oppriktig ut med "Elvis, Christmas Won't Be the Same Without You". Buzz Jeffries lyder direkte sorgtung der han synger "A Lonely Christmas Without You, Elvis Presley". Det er er taleparti i midten av låten der det avsløres at han til tross for navnet neppe er amerikansk. Transylvania høres mer sannsynlig ut. "Merry Christmas from Lisa Marie" med Jana Thompson er den mest smakløse. Med tilgjort barnestemme synger hun til Elvis, "Merry Christmas from Mummy and Me". Felles for disse tre er at jeg ikke finner dem på youtube. Den fjerde julelåten er av bandet The Serious Brothers. Med et sånt navn skjønner man at de ikke skal tas altfor alvorlig. Og det er ganske befriende med litt humor, vellykket eller ei, etter en rad med sørgelige sanger. Her synges det om familien som gir hverandre Elvis-relaterte gaver.

It's Another Joyful Elvis Presley Christmas

En annen artist som er representert på platen, er Ral Donner med "The Day the Beat Stopped". Han var en av de tidlige rockerne, og døde i omtrent samme alder som Elvis, som han var sterkt influert av. Hans bidrag til julegenren er denne fra 1962, "(Things That Make Up) Christmas Day". Han er på grensen til å være en Elvis-kopi, men det er uansett en veldig fin låt:

"(Things That Make Up Christmas Day"

Det finnes en del andre Elvis-relaterte julesanger, men det får bli til en annen gang,


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar