lørdag 17. desember 2016

Luke 17: Elton John

Elton John har kanskje ikke skrevet seg inn i julemusikkhistorien med almonte snow-fonter, men noe har han da utrettet. Hiten «Step into Christmas» fra 1973 er lite bemerkelsesverdig. The Wedding Present gjorde en bedre versjon av den i 1992, men noen stor låt blir dette aldri.



Jeg har nevnt før at godbiten gjemte Elton John til singelens b-side. "Ho, Ho, Ho (Who'd Be a Turkey at Christmas)" er den egentlig hiten her i mine ører.



Samme år som Elton John slapp julesingelen sin, gjorde han en session for radio-dj John Peel. Musikalsk sett skulle man tro disse mennene ikke hadde mye til felles, men det var ikke sitt vanlige repertoar John ble hyret inn for å spille. Her spiller han på et piano som kunne stått i en saloon i Det ville vesten.

Desember var en fin tid i John Peel Show på 1980-tallet. Årlig gikk han gjennom lytternes 50 favorittlåter fra året som gikk, The FestiveFifty . Dessuten sendte Peel i reprise den nevnte radiosession, og det ga i alle fall meg et nytt syn på Elton John. Det første han gjør i dette opptaket er en julemedley.




Elton John har også stått bak «Elton John's Christmas Party», en samleplate der han har plukket ut noen av sine julefavoritter av andre artister. Med andre ord: Han fortjener en plass, om enn liten, i julemusikkhistorien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar